Dela på Google+:

Saftigt, marinerat sidfläsk

Ingredienser för 4 personer

  • 600 g sidfläsk
  • 300 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 g färsk ingefära
  • 700 ml vatten
  • 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 200 ml vittvin (halvsött)
  • 65 g strösocker
  • 20 g senap

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Bryn sidfläsket helt tills det bildats en skorpa. Skär det sedan i 3–4 cm stora bitar. Lägg fläskbitarna tätt bredvid varandra med svålsidan nedåt i en ugnsgryta, täck med vatten och bräsera i 4–5 minuter. Häll av och spara på buljongen.

Häll buljongen och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, vittvin och vitlöken i en tryckkokare. Buljongen ska täcka köttbitarna, om inte, tillsätt vatten. Förslut tryckkokaren och låt innehållet koka på steg 1 i ca 40 minuter. Kontrollera sedan att köttet är mjukt. Skumma av fettet och koka lika länge till tills köttet är riktigt mört och saftigt.

Fräs upp spenaten i pannan, lägg upp på tallrikar tillsammans med det färdiga köttet. Häll upp en buljongspegel och garnera med senap.

Tips: För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.