Dela på Google+:

Röd linsgryta med kryddyoghurt och dadeltärningar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1473 kJ / 352 kcal

  • 2 små gula lökar
  • 2 tsk olivolja
  • 600 ml grönsaksbuljong
  • 200 g röda linser
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 320 g tärnade tomater (burk)
  • 1 struken tsk currypulver
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • nymalen peppar

Till kryddyoghurten:

  • 100 g yoghurt
  • 100 g gräddfil
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 nypa malen kardemumma
  • 1 nypa malen kummin 
  • 1 krm rivet citronskal

Dessutom:

  • 40 g dadlar
  • 1 struken tsk paprikapulver

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Tärna och fräs löken i oljan. Tillsätt och koka upp buljongen och linserna. Sätt ned värmen och låt småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt moroten, bleksellerin och tomaterna och låt småkoka på medelhög värme i ca 5 minuter till. Röd ned currypulvret och smaka av soppan med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och peppar. Låt stå och dra på medelhög värme med locket på i ett par minuter.

Rör under tiden ihop alla ingredienserna till kryddyoghurten. Fintärna dadlarna.

Häll upp linssoppan på tallrikar. Sätt en klick kryddyoghurt i mitten, strö över dadeltärningarna och paprikapulvret.