Dela på Google+:

Risrullar med rå tonfisk

Ingredienser för 4 personer

per portion: 431 kJ / 103 kcal

  • 300 g japanskt sushiris
  • 4 noriark
  • 200 g rå tonfisk, fintärnad
  • 1 avokado, finhackad
  • Saft av 1/2 citron
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 1 gul paprika, fintärnad
  • 3 msk Kikkoman Glutenfri Teriyakimarinad
  • 1 tsk wasabipasta
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 handfull färska spenatblad

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Skölj sushiriset tills vattnet är klart. Lägg riset i en tjockbottnad kastrull med 330 ml vatten. Låt koka upp och lägg på locket. Så snart vattnet kokar riktigt, sätt ner värmen till lägsta nivån och låt riset småkoka i ca 12 minuter. Låt locket ligga kvar på kastrullen, stäng av värmen och låt riset eftersvälla i ytterligare 10 minuter. Ta bort locket och luckra upp riset med en gaffel.

Blanda tonfisken, avokadon och citronsaften i en skål, vänd ned salladslökarna och paprikan. Rör ihop den glutenfria teriyakimarinaden med wasabipastan tills pastan har löst sig. Häll blandningen och sesamfröna över tonfisken.

Fördela riset på noriarken och lägg spenaten och tonfiskblandningen på ena halvan. Vik över den andra halvan av noriarket och skär varje paket i 4 delar. Rulla delarna och njut.