Dela på Google+:

Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2724 kJ / 650 kcal

  •  320 g ris (okokt)
  • 100 g kinakål
  • 8 körsbärstomater  
  • 100 g lök 
  • olja
  • 280 g laxfilé 
  • 40 g majskorn 
  • 600 ml dashibuljong (600 ml vatten, 5 g dashipulver)
  • 4 ägg 
  • 2 kvistar koriander (eller persilja)

 Till kryddblandningen:

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Koka riset och håll varmt. Strimla kinakålen. Halvera körsbärstomaterna, fördela på en ugnsplåt och låt torka i salamander (eller i ugnen i ca 1 timme i 70–80 °C).

Finhacka löken. Hetta upp olja i en panna och fräs långsamt löken brun. Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen i en kastrull och låt koka upp. Låt svalna. Tärna laxen, lägg den i en liten påse tillsammans med ca 35 ml av kryddblandningen och marinera i ca 20 minuter. Ta sedan ut laxen ut påsen och grilla den runtom.

Hetta upp olja i en panna och fräs upp kinakålen. Tillsätt majskornen, dashibuljongen och kryddblandningen och koka upp. Tillsätt sedan de lättvispade äggen och riset och koka upp igen.

Lägg risotton på en pastatallrik och den grillade laxen ovanpå. Dekorera med körsbärstomater och grovhackad koriander. Smaka av efter behag med naturligt bryggd sojasås.