Dela på Google+:

Ramennudlar med Kikkomans soja

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1610 kJ / 384 kcal

  • 200 g bladspenat (djupfryst)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 2 msk solrosolja
  • 1 tsk Kinesiska Fem kryddor
  • 5–6 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk risvin eller saké
  • 8 dl hönsbuljong
  • 200 g fläskschnitzel
  • 250 g ramennudlar
  • 2 salladslökar

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Låt bladspenaten tina. Skala och hacka löken och vitlöken, skölj, ansa och strimla chilin fint. Fräs upp löken i olja i 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och fem kryddor-pulvret, fräs i 1 minut. Vispa ner sojan och risvinet, fyll på med hönsbuljongen och koka i 10 minuter. Strimla fläskschnitzeln fint under tiden. Koka ramennudlarna nästan färdiga enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner kött, nudlar och spenat i buljongen, koka upp ordentligt. Skölj och ansa salladslökarna, skär i fina ringar och strö över soppan. Servera.

Tips: Om du inte har ramennudlar kan du ersätta dem med andra nudlar.