Dela på Google+:

Ramen med rödbetor och brysselkål

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1464 kJ / 350 kcal

  • 2 små rödbetor
  • 80 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 2 tsk honung
  • 4 schalottenlökar
  • 40 ml solrosolja
  • 18 ml risvin 
  • 18 ml risvinäger
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 300 g ramennudlar
  • 20 g pepparrot
  • 120 g brysselkål peppar
  • 4 kokta vaktelägg (alternativt 2 kokta hönsägg)
  • 2 tsk vit misopasta

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Ansa, skölj och tärna rödbetorna fint. Lägg i en marinad gjord på Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och honung. Täck över och låt dra i ca 30 minuter, rör om då och då.

Till buljongen: Skala, hacka och fräs schalottenlöken i olja. Deglasera med risvinet och risättikan, slå på grönsaksbuljongen och låt småkoka under lock på medelhög värme i ca 15 minuter. Passera sedan.

Koka nudlarna al dente i kokande vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och riv pepparroten. Halvera brysselkålen på längden, fräs den gyllenbrun i en stekpanna och smaksätt. Skala och halvera vakteläggen. Koka upp grönsaksbuljongen igen.

Häll av vattnet från ramen i en sil, lägg upp i förvärmda soppskålar. Tillsätt brysselkålen och de marinerade rödbetstärningarna. Rör ned misopastan i den heta buljongen och häll upp i soppskålar. Lägg äggen ovanpå. Garnera med riven pepparrot och servera.