Dela på Google+:

Räkor i chilisås

Ingredienser för 4 personer

Till chilisåsen:

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Finhacka vitlöken, ingefäran och purjolöken mycket fint. Blanda alla ingredienserna till chilisåsen noga. Skala räkornas mitt. Låt huvudet och svansen sitta kvar. Ta bort tarmen. Klappa torrt och pensla in räkorna en aning med Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås. Bryn räkorna i het olja tills de fått fin färg. Ta upp ur pannan, häll ned den mosade såsen och låt koka upp. Tillsätt lite rostad sesamolja. 

Skär pak choien i 10 delar och fräs hastigt upp den i pannan. Garnera med finskurna salladslöksringar och chilitrådar.

Tips: Om räkorna inte ska marineras med sojasås kan de också vändas i potatismjöl innan de bryns. Då blir såsen tjockare.