Dela på Google+:

Quinoa sallad med avokado och rostade nötter

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2198 kJ / 525 kcal

Rostade nötter:

Sallad:

  • 200 g quinoa
  • 1 knippa rädisor
  • En gurka
  • 5 msk. Tamari glutenfri sojasås
  • 2 msk. citronjuice
  • 1 tsk. honung
  • ½ tsk. senap
  • 1 msk. vegetabilisk olja
  • 2 mogna avokado

 

 

 

Tillagning

Tillagningstid: 35min

1. Värm ugnen till 160 ° C (140 ° C konvektion). Grovhacka cashewnötter och mandel och blanda med 2 msk. Tamari glutenfri sojasås och socker i en skål. Sprid på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och stek tills det blir en krispig yta, cirka 20-25 minuter.

2. Medan nötterna rostar, skölj av quinoan. Koka i kokande vatten i ca 15 minuter, låt rinna av, överföra till en skål. Tvätta av och skiva rädisor och gurka och blanda med quinoan.

3. Kombinera 5 msk. tamari sås med 2 msk. citronsaft, honung, vegetabilisk olja och senap och blanda ihop dessa. Häll över quinoa salladen och rör om. Fördela salladen på tallrikar. Skiva avokadon, skär i klyftor och lägg på quinoa salladen. Toppa med de varma rostade nötterna och servera. Kan även garnera med färsk krasse.