Dela på Google+:

Pumpa-mango-soppa med chiliköttbullar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2201 kJ / 526 kcal

Till soppan:

  • 800 g hokkaidopumpa
  • 1 liten mogen mango
  • 1 liten gul lök
  • 20 ml olivolja
  • 800 ml grönsaksbuljong
  • 200 ml kokosmjölk salt, peppar

Till köttbullarna:

Tillagning

Tillagningstid: 25min

Tärna pumpan, mangon och löken. Fräs upp löktärningarna i olja. Tillsätt och fräs upp pumpabitarna en kort stund. Tillsätt den förberedda grönsaksbuljongen och låt småkoka i ca 15 minuter under lock. Tillsätt ¾ av mangotärningarna samt kokosmjölken och fortsätt småkoka i 5 minuter till. Finpuréa och smaka av soppan.

Till köttbullarna: Knåda ihop alla ingredienserna utom oljan och smaka av med salt efter tycke. Forma små köttbullar och stek dem i oljan.

Till serveringen: Lägg resten av mangotärningarna och köttbullarna i förvärmda sopptallrikar, tillsätt soppan och strö över chiliflingor efter tycke och smak.