Dela på Google+:

Potatis-tomat-dhal med myntachutney

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2285 kJ / 546 kcal

Till dhal-grytan:

Till chutneyn:

  • 2 gröna chilipeppar
  • 1 näve mynta
  • 1 näve koriander
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås

Dessutom:

  • 250 g havreyoghurt

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Skala lökarna och vitlöken, tärna löken och pressa vitlöken. Skölj tomaterna. Skala, skölj och tärna potatisen. Hetta upp olja i en panna. Tillsätt och stek löken och vitlöken glansig, tillsätt garam masala, gurkmeja och koriander och fortsätt steka i 1–2 minuter till. Tillsätt linserna, 120 g tomater och buljongen och låt småkoka i ca 30 minuter. Smaka av med sojasås och citronsaft.

Till chutneyn: Halvera, ansa och skölj chilipepparn. Skölj myntan och koriandern, skaka dem torra och finpuréa tillsammans med chilipepparn, kokosflingorna, ingefäran, sockret, citronsaften och sojasåsen, om så behövs tillsätt lite vatten.

Fyrdela resten av tomaterna. Arrangera potatis-tomat-dhal-grytan med resten av tomaterna, droppa över yoghurt och servera med myntachutneyn.