Dela på Google+:

Potatis-avokado-sallad med wasabi

Ingredienser för 4 personer

  • 1 kg potatis, skivad eller tärnad
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås
  • 1 tsk wasabipasta 
  • 125 ml majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk senap (t.ex. dijonsenap) 
  • 1 nypa salt och strösocker
  • 2 avokador, skalade utan kärna, tärnade
  • 5 hårdkokta ägg, hackade 
  • 125 g förvälld selleri, hackad
  • 125 g salladslök, hackad

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Lägg potatisen i en kastrull, täck med kallt vatten och koka upp med locket på. Sätt ned värmen och låt potatisen koka tills den är precis färdig. Häll av vattnet i en sil, spola hastigt med kallt vatten och låt svalna till rumstemperatur. 

Blanda majonnäsen, Kikkoman naturligt bryggd ekologisk sojasås, wasabin, citronsaften, senapen, salt och socker. Vänd ner potatisen, avokadorna, äggen, sellerin och salladslökarna i majonnäsblandningen. 

Servera med gott bröd.

Tips: Wasabin kan ersättas med riven pepparrot. Man kan även ta potatisen som blev över från dagen innan.