Dela på Google+:

Ponzukyckling med stekt paprika

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1343 kJ / 321 kcal

  • 2 kycklingbröstfiléer utan skinn
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 250 g lök
  • 20 g färsk ingefära
  • nymalen peppar
  • 1 tsk olivolja
  • 4 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin Sojasås
  • 200 g kokt basmatiris
  • ½ knippe gräslök

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Strimla kycklingbrösten och halvera paprikorna. Ansa bort kärnor och vita hinnor och strimla i 1/2 cm breda strimlor. Skala och skiva löken.

Hetta upp olja i en wokpanna eller vanlig stekpanna. Tillsätt den rivna ingefäran och den hackade löken. Stek i 2 minuter under omrörning, tillsätt sedan 2 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin och paprikastrimlorna och fortsätt steka i 2 minuter på hög värme. Tillsätt och stek kycklingstrimlorna på hög värme i 6 till 7 minuter under omrörning. Tillsätt resten av Kikkoman Ponzu Apelsin, fortsätt koka i 2 minuter och dra sedan undan stekpannan från spisen.

Servera med basmatiris och hackad gräslök.