Dela på Google+:

Ponzu-honungsglaserad lax med kinesisk pak choi och karamelliserade hampafrön och brunt ris

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1954 kJ / 467 kcal

Marinerad lax

Grönsaker

  • 600 g pak choi
  • 1 röd paprika
  • 2 färska majskolvar
  • 20 ml matolja

Knapriga hampafrön

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Rör ihop Ponzu Citrus Sojasås med honung, ingefära och vitlök tills honungen löst sig. Lägg laxfiléerna i marinaden i minst 10 minuter, gärna 30 minuter.

Koka det bruna riset enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 160 °C. Blanda hampfröna med Ponzu Citrus Sojasås och lägg dem i ugnen på en bakplåt. Rosta totalt i 12 minuter (rör om efter halva tiden). Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Skiva pak choien och paprikan i 2 cm tjocka skivor. Skär eller skrapa av majskornen från majskolvarna. Hetta upp matoljan i en wokpanna och bryn pak choien, paprikan och majskornen under snabb omrörning. Tillsätt laxmarinaden efter 1 minut och låt koka i 3 minuter tills grönsakerna är färdiga. Dra undan pannan från plattan.

Sätt på grillen på högsta värme. Grilla laxen i 7–10 minuter beroende på tjocklek utan att vända. Låt laxen ligga kvar under grillen tills utsidan är ordentligt karamelliserad och fisken är färdig. Lägg laxen ovanpå grönsakerna och strö över hampafröna. Servera med kokt brunt ris.