Dela på Google+:

Poke bowl med tonfisk och grönsaker

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1540 kJ / 368 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 15min

Skölj, skala och skiva grönsakerna. Skär tonfisken i 1 cm stora tärningar. Hetta upp 1 tsk sesamolja i en stekpanna. Lägg tonfisken i stekpannan och låt steka färdigt i 3 minuter under ständig vändning. Ta pannan från spisen, tillsätt hälften av sesamfröna och blanda.

Lägg riset i en salladsskål, blanda ned Kikkoman Seasoning for Sushi och fördela riset på 4 skålar. Arrangera grönsakerna och tonfisken på riset. Garnera med rivet citronskal och resten av sesamfröna.

Blanda Kikkoman sås för Poke Bowls med 4 msk olivolja, resten av sesamoljan samt citronsaften. Använd som dressing till salladen.