Dela på Google+:

Poke bowl med quinoa och räkor

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1754 kJ / 419 kcal

  • 250 g sockerärtor
  • 150 g gröna ärtor
  • 100 g blomkål
  • 200 g kokt quinoa
  • 20 kokta räkor
  • 2 röda endiver
  • lite vintersallat
  • 1/2 knippe gräslök
  • 5 persiljekvistar
  • 5 tsk sesamolja
  • 5 tsk Kikkoman sås för Poke Bowls

Tillagning

Tillagningstid: 15min

Förväll ärtorna i kokande saltvatten i 2 minuter. Häll av vattnet och ställ undan. Skala räkorna. Skölj sallaten och endiverna. Lägg quinoan i en salladsskål, tillsätt den skurna gräslöken och persiljan och 1 tsk sesamolja. Blanda, fördela på 4 skålar och arrangera sedan grönsakerna och räkorna ovanpå.

Blanda Kikkoman sås för Poke Bowlsmed resten av sesamoljan och servera som tillbehör.