Dela på Google+:

Poké bowl med knaprig kyckling

Ingredienser för 4 personer

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 1 rödlök
  • 50 ml vinäger
  • 50 ml vatten
  • 50 g strösocker
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 tsk currypulver
  • 1 ägg, uppvispat
  • 200 g ströbröd
  • ½ liten spetskål
  • 2 avokador
  • 200 g edamamebönor (skalade)
  • 2 msk Kikkoman Sås för Poke Bowls
  • 1 limefrukt

Tillagning

Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.

Klyfta löken. Låt vattnet, vinägern och sockret koka upp och låt lökklyftorna småkoka i vätskan i en minut. Stäng av värmen och låt lökklyftorna dra i minst 15 minuter i kokvätskan.

Banka ut kycklingfiléerna till ca 1 cm jämntjocka skivor. Pudra kycklingfiléerna med mjöl runtom och krydda med salt, peppar och currypulver. Vänd kycklingfiléerna i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet. Stek kycklingen i olja i ca 5 minuter på båda sidorna, låt överflödigt fett rinna av på kökspapper och skiva sedan kycklingen. 

Förväll edamamebönorna i 1 minut. Finskiva spetskålen och blanda med Kikkoman Sås för Poke Bowls. Skiva avokadorna. 

Arrangera spetskålen, avokadorna, edamamebönorna, den inlagda löken och kycklingskivorna på riset. Servera Kikkoman Sås för Poke Bowls och limefruktklyftor separat som tillbehör.