Dela på Google+:

Pilgrimsmusslor med chili

Ingredienser för 4 personer

per portion: 440 kJ / 105 kcal

  • 1 salladslök
  • 120 g spenat
  • 10 ml vegetabilisk olja
  • 20 g smör
  • lite peppar
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1/2 msk shichimi (7-kryddor-pulver) eller chili
  • 12 pilgrimsmusslor
  • ett par chilistrimlor

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Tillagning

Skär salladslökarna i mycket tunna ringar, skölj i kallt vatten och tryck ut vattnet. Skölj, ansa och grovhacka spenaten. Bryn spenaten hastigt i en panna, tillsätt smör och smaka av med peppar. Blanda Kikkoman Naturligt bryggd sojasås med shichimi i en skål.

Hetta upp olja i en panna och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor på medelhög värme. Ta pannan från spisen, tillsätt sojasåsen och värm upp igen. Blanda runt pilgrimsmusslorna i såsen. Lägg upp pilgrimsmusslorna på spenaten, häll över lite sås och garnera med salladslökarna och chilistrimlorna. 

Tips: För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.