Dela på Google+:

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1549 kJ / 370 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Lägg pilgrimsmusslorna i en flat skål, häll över 3 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin och marinera i 30 minuter, vänd då och då.

Skär isär och förväll broccolibuketterna i 3 minuter i kokande saltat vatten. Häll genast av vattnet.

Koka blomkålsbuketterna färdiga i 15 minuter i kokande saltat vatten. Häll av vattnet och lägg blomkålen tillsammans med grädden och 2 tsk Kikkoman Ponzu Apelsin i en skål. Blanda i hop alla ingredienserna och lägg i en kastrull, tillsätt broccolibuketterna och låt allt småkoka på svag värme.

Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor om i vardera 1 minut. Ta upp musslorna ur pannan och arrangera på tallrikar. Häll ner marinaden i stekpannan och reducera på hög värme. Häll den reducerade marinaden över pilgrimsmusslorna och servera genast tillsammans med blomkålspurén, broccolin och rivet skal från limefrukten.