Dela på Google+:

Phó gà Soppa med risnudlar & kyckling

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1661 kJ / 397 kcal

Till kycklingen:

Till buljongen:

  • 1 spansk lök skirat smör för stekningen
  • 1 l köttbuljong
  • 1 st stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2–3 tsk asiatisk fisksås (efter behag)
  • salt, peppar

Till att lägga i soppan:

  • 300 g risbandnudlar
  • 1/4 knippe koriander
  • 2 kvistar thaibasilika
  • 2 kvistar mynta
  • 1 liten chili
  • 1 ekologisk limefrukt (obehandlad)
  • 200 g mungbönsgroddar

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Skär kycklingbröstet i tunt skivor och marinera i minst 30 minuter i Kikkoman Teriyaki marinad.

Tillagning
Till buljongen: Tärna den spanska löken, bryn lätt i skirat smör och deglasera med köttbuljongen. Tillsätt kryddorna och låt småkoka i ca 30 minuter under lock. Smaka av buljongen efter tycke med fisksås och passera.

Häll under tiden hett, saltat vatten över risnudlarna i en skål och låt dra i 6 minuter. Hacka koriandern, thaibasilikan och myntan och skiva chilin i tunna ringar. Skär limefrukten i 8 klyftor. Låt den marinerade kycklingen rinna av. Lägg kycklingen i grönsaksbuljongen och koka färdigt i 3 minuter.

Häll av vattnet från risbandnudlarna i en sil. Lägg upp nudlarna tillsammans med mungbönsgroddarna i soppskålar eller djupa tallrikar. Fördela de hackade örterna och chiliringarna ovanpå. Häll över den kokande heta buljongen. Fördela kycklingbitarna på soppskålarna eller tallrikarna. Garnera med limeklyftorna och servera.