Dela på Google+:

Pasta med tomater och köttbullar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2776 kJ / 663 kcal

  • 400 g fläskfärs
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 msk slätbladig persilja, hackad
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 100 g rökt pancetta, tärnad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 1 burk hackade tomater
  • 30 ml vatten
  • 1 tsk chilipulver (eller efter behag)
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 500 g linguinepasta
  • 30 g parmesan, hyvlad
  • 2 msk slätbladig persilja, hackad

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 20min

Lägg fläskfärsen, paprikan, persiljan, ströbrödet och Kikkoman naturligt bryggd sojasås i en skål och blanda ihop väl. Forma köttbullar så stora som golfbollar och ställ dem i kylskåpet i 30 minuter. Bryn sedan köttbullarna guldbruna i ca 10–12 minuter i en belagd stekpanna, ta upp dem och ställ undan. Bryn pancettan guldbrun i samma stekpanna, tillsätt löken, vitlöken och rosmarinen och stek färdigt i 3 minuter till på medelhög värme. Tillsätt tomaterna, vattnet och chilipulvret. Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan. Låt det småkoka i 15–20 minuter eller tills köttbullarna är färdiga. Smaksätt med Kikkomans sojasås, peppar och socker. Koka linguinepastan enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Häll pastan över köttbullarna, blanda väl, strö över hyvlad parmesan och lite slät persilja och servera.