Dela på Google+:

Oxfilé med sojaspetsad rödvinssås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2486 kJ / 594 kcal

  • 60 g purjolök
  • 5 g potatismjöl
  • solrosolja (för fritering)
  • 600 g oxfilé
  • salt
  • peppar
  • 750 ml rödvin
  • 1–2 msk strösocker
  • 10 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 100 g smör

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Strimla purjolöken mycket fint och strö över potatismjölet. Hetta upp solrosoljan i en kastrull och fritera purjolöksstrimlorna knapriga. Skär oxfilén i 2,5 cm tjocka skivor och salta och peppra mycket försiktigt.

Hetta upp olja i en panna och bryn köttet på båda sidor (inuti ska det vara blodigt). Ta upp köttet ur pannan, täck med aluminiumfolie och håll varmt. Ta bort stekfettet ur pannan. Tillsätt rödvinet och sockret och låt reducera till ca 1/3. Tillsätt Kikkoman sojasås och låt koka upp på nytt.

Lägg ned det stekta köttet igen i pannan och värm upp det snabbt.

Skär köttet på snedden i tunna skivor på 3 till 4 mm. Lägg upp köttskivorna på en tallrik med passande tillbehör (stekta grönsaker, pommes frites etc.). Reducera såsen som är kvar i pannan och rör ned smöret. Häll rödvinssåsen över köttskivorna. Strö till sist över de friterade purjolöksstrimlorna.