Dela på Google+:

Omelett med pikant sojasås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 897 kJ / 214 kcal

  •  lite olja
  • 150 g spenat
  • en nypa salt
  • en nypa peppar
  • 5–6 färska ägg
  • 5–6 crabsticks
  • 15 g majskorn

 Till såsen:

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Hetta upp olja i en panna och fräs upp spenaten. Krydda lätt med salt och peppar och låt svalna. Skär sedan salladslökarna i tunna ringar. 

Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lätt. Tillsätt hackade crabsticks, spenat, majskorn och rör ihop. Hetta upp olja i en liten panna. Häll ner äggblandningen och stek som en spansk omelett (ca 0,5 cm tjock, 1 hel omelett, inte dubbelvikt). 

Koka upp alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Rör ut potatismjölet i vattnet och vispa ned redningen i såsen. Lägg upp omeletten på tallrik och häll såsen över. Strö över salladslökarna.