Dela på Google+:

Musslor med sojaspetsad kokoscurrysås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 657 kJ / 157 kcal

  • 250 ml kokosmjölk
  • 4–5 g currypulver
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 5 g strösocker
  • 200 g lök
  • 20 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 kg blåmusslor
  • 80 ml vitt vin
  • 80 ml vatten
  • persilja

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Blanda ihop kokosmjölken, currypulvret, den naturligt bryggda sojasåsen och sockret i en skål. Skiva sedan löken tunt. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs upp vitlöken, lökskivorna och lagerbladet. Tillsätt musslorna, det vita vinet och vattnet och låt det ångkoka med locket på tills alla musslorna har öppnat sig. Tillsätt kokosmjölkblandningen och låt det småkoka en kort stund. Strö över grovhackad persilja.