Dela på Google+:

Miso med honungsstekta auberginer

Ingredienser för 2 personer

per portion: 624 kJ / 149 kcal

  • 2 medelstora auberginer
  • 4 tsk vit misopasta
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk rostad sesamolja
  • 1 bit färsk, skalad och riven ingefära (ca 2,5 cm lång)
  • 1 skalad och pressad vitlöksklyfta
  • 4 strimlade salladslökar
  • 2 tsk sesamfrön

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Förvärm ugnen till 180 °C. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster på fruktköttet utan att skära genom skalet. Lägg auberginerna med den snittade sidan uppåt på en plåt med smort bakplåtspapper.

Blanda ihop misopastan, honungen, sojasåsen, sesamoljan, ingefäran och vitlöken tillsammans med 2–3 msk vatten till en slät pasta. Pensla aubergineköttet med pastan och stek i ugnen i 20–25 minuter tills ytan är gyllenbrun och mjuk. Strö över salladslöken och sesamfröna och servera.