Dela på Google+:

Marulkssoppa

Ingredienser för 4 personer

per portion: 577 kJ / 138 kcal

  • 400 g marulk
  • 150 g lök
  • 200 g tomater
  • 200 g morötter
  • 1 kålrot
  • 2 stjälkar blekselleri (med blad)
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 4 tsk Kikkoman Ponzu Chili Sojasås
  • 1 tsk olivolja
  • peppar

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Skala och skiva löken. Fyrdela tomaterna. Skiva bleksellerin (behåll bladen), skala morötterna och kålroten. Fyrdela kålroten på längden och skiva morötterna.

Skär marulken i 2 cm stora medaljonger.

Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt löken, tomaterna och den skivade ingefäran. Stek i 3 minuter, tillsätt 1 liter vatten och 4 tsk Kikkoman Ponzu Chili. Låt koka upp. Tillsätt grönsakerna och låt koka i 12 minuter. Tillsätt marulksmedaljongerna och fortsätt koka i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Tillsätt blekselleribladen, smaka av med peppar och dra undan kastrullen från spisen. 

Servera varmt på sopptallrikar.