Dela på Google+:

Marockansk-inspirerad poké bowl

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g pärlcouscous (jättecouscous)
  • 10 ml olivolja
  • 5 g ras el hanout, kryddpulver
  • 400 g oxfilé, ca 3 cm tjock
  • 120 ml Kikkoman sås för Poke Bowls
  • 350 g aubergine, 1 styck medelstor
  • 20 ml olja
  • 100 g minigurka
  • 100 g crème fraiche
  • finrivet citronskal från 1 ekologisk citron
  • 50 g granatäpplekärnor
  • 10 g färska persiljeblad

Tillagning

Sätt ugnen på 220 °C. Halvera auberginen på längden och halvera sedan varje hälft på tvären. Fyrdela på längden för att få 3,3 cm tjocka klyftor. Pensla med lite olja, salta och rosta i 30–40 minuter tills de är guldbruna.

Skölj och koka couscouspärlorna i rikligt med saltvatten på medelhög värme enligt anvisningarna på förpackningen, normalt 10–12 minuter. Stäng av värmen, häll av kokvattnet från couscousen och lägg tillbaka i grytan. Krydda med ras el hanout och olivolja och håll varmt.

Hetta upp olja i en panna och bryn köttet väl i 2 minuter på båda sidor. Stäng av värmen och låt vila.

Blanda crème fraîchen och citronskalet i en liten skål. Salta lite.

Finskiva gurkorna. Grovhacka persiljebladen.

Finskiva det stekta köttet på tvären mot fibrerna, det ska fortfarande vara rosa i mitten. Smaka av med Kikkoman sås för Poke Bowls.

Fördela couscousen på 4 skålar. Fördela samma mängd av de andra förberedda ingredienserna medurs på couscousen i skålarna: minigurkorna, auberginen, det marinerade köttet med såsen. Arrangera crème fraîchen, den hackade persiljan och granatäpplekärnorna i mitten. Droppa över mer Kikkoman sås för Poke Bowls efter tycke och servera genast.