Dela på Google+:

Laxtartar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 536 kJ / 128 kcal

  • 150 g färsk lax (som varit fryst)
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • ½ päron
  • 2 schalottenlökar
  • 2–3 kvistar färsk koriander eller persilja
  • 50 g färskost, t.ex. philadelphiaost
  • 20 blinier/boveteplättar
  • 30 g röd kaviar (av chumlax)
  • 2–3 kvistar körvel

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Skiva laxfilén tunt och krydda med Kikkoman sojasås. Låt stå kallt i ca 30 minuter. Finhacka päronet, schalottenlökarna och koriandern samt de kryddade laxfiléerna och blanda ihop. Bred färskost på boveteplättarna och klicka laxtartaren ovanpå. Garnera med den röda kaviaren och körveln. Stänk över ett par droppar naturligt bryggd sojasås strax före serveringen.