Dela på Google+:

Laxspaghetti al cartoccio

Ingredienser för 4 personer

per portion: 546 kJ / 130 kcal

  • 4 laxfiléer utan skinn (600 g)
  • 300 g spaghetti
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 matskedar Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 200 g frysta ärtor
  • 1 tsk Herbes de Provence kryddblandning
  • Rivet skal från 1 citron

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Sätt ugnen på 200 °C. Klipp 4 bitar bakplåtspapper á 30 x 45 cm. Rör ihop Kikkoman sojasås, crème fraiche, citronskal och hälften av örterna i en liten skål. Koka spaghettin i 5 minuter, den lagas färdig i ugnen senare. Häll av vattnet men spara 1 dl av kokvattnet. Blanda spaghettin med det sparade kokvattnet och crème fraiche-blandningen i en stor panna. Stärkelsen i kokvattnet hjälper till att såsen fäster bättre vid spaghettin.

Fördela spaghettin på de fyra bakplåtspappersbitarna, lägg laxfiléerna på pastan och strö över resten av örtkryddorna. Packa in spaghettin och laxen ordentligt i bakplåtspappret så att ingen ånga kan komma ut. Lägg paketen på en plåt med hög kant och grädda färdigt i ugnen i 12 minuter. Servera genast och öppna spaghetti-lax-paketen vid bordet.