Dela på Google+:

Laxfilétärningar med pumpapasta

Ingredienser för 4 personer

per portion: 3974 kJ / 949 kcal

  •  400 g pumpafruktkött
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 6 msk Kikkoman Teriyakisås
  • 500 g laxfilé
  • citronsaft
  • 500 g spagetti
  • 60 g pumpakärnor
  • 1 burk crème fraiche (= 150 g)
  • saft och rivet skal från ½ limefrukt
  • nymalen peppar
  • lite timjan- och mejramblad

Tillagning

Tillagningstid: 50min

Skiva pumpafruktköttet fint, droppa över 2 msk olja och 2 msk sojasås, lägg på bakplåt med bakplåtspapper och stek färdigt i förvärmd ugn i 220 °C (gasugn: steg 5, varmluft 200 °C) i ca 15–20 minuter. 

Skölj och klappa laxfilén torr, tärna och droppa över citronsaft. Vänd laxfilétärningarna i 2 msk sojasås samt 6 msk Teriyakisås. Koka spagettin al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta pumpakärnorna i en belagd stekpanna (ø 26 cm) och ta upp dem.

Bryn laxen i resten av den heta oljan och stek i ca 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt crème fraiche. Blanda med spagetti och pumpa och smaka av med limesaft, riven lime, peppar, ett par timjan- och mejramblad och resten av sojasåsen.