Dela på Google+:

Lax på fänkålsbädd med ingefära och soja

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1532 kJ / 366 kcal

  • 4 laxfiléer (600 g), utan skinn
  • 2 fänkålsknölar, strimlade
  • 1 msk olivolja

För marinaden:

  • 4 msk sherryvinäger
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 4 salladslökar, skivade i tunna ringar
  • 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm lång), skalad och raspad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk koriander, hackad

Tillagning

Tillagningstid: 15min
Marineringstid: 25min

Rör ihop alla ingredienserna väl för marinaden i en skål och lägg i laxen. Täck över och marinera i kylskåpet i minst 2 timmar.

Sätt ugnen på 200 °C. Blanda fänkålsstrimlorna med lite olivolja och fördela dem jämnt i botten på en ugnsform. Ugnsbaka dem i 25 minuter, rör om då och då under tiden och ta sedan ut dem ur ugnen. Lägg laxfiléerna på fänkålen och droppa över marinaden. Baka färdigt i ugnen 8–10 minuter till eller tills laxen är genomstekt.