Dela på Google+:

Lax med soja, fänkål och ingefära

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1532 kJ / 366 kcal

  • 4 laxfiléer (600 g) utan skinn
  • 2 strimlade fänkålstånd
  • 1 msk olivolja

Till marinaden:

  • 4 msk sherryvinäger
  • 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 4 finskurna salladslökar
  • 1 bit färsk, skalad och riven ingefära (ca 2,5 cm lång)
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackade korianderblad

Tillagning

Tillagningstid: 15min
Marineringstid: 25min

Blanda alla ingredienserna för marinaden i en skål och lägg laxen i marinaden. Täck över och marinera i kylskåpet i minst 2 timmar.

Förvärm ugnen till 200 °C. Vänd fänkålsstrimlorna i lite olivolja och bred ut dem i ett jämnt skikt i en ugnssäker form. Stek i ugnen i 25 minuter, rör om då och då, ta sedan ut formen ur ugnen. Lägg laxfiléerna ovanpå fänkålen och ös över marinaden med sked. Sätt tillbaka i ugnen i 8–10 minuter eller tills laxen är färdig.