Dela på Google+:

Kycklingspett med Mango Coleslaw

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2198 kJ / 525 kcal

Coleslaw:

  • Ett litet kålhuvud
  • 1 tsk. salt
  • En mango
  • 3 msk. risvinäger
  • 3 msk. apelsinjuice
  • 1 msk. honung
  • 3 msk. vegetabilisk olja

Kycklingspett:

Tillagning

Tillagningstid: 40min

1. Tvätta kålhuvudet, ta bort de yttre bladen och den hårda stjälken. Hacka mycket fint. Blanda med 1 tsk. salt och låt vila i 20 minuter. Skala mangon och skär upp den i fina mangoskivor. Kombinera risvinäger, apelsinjuice, honung och vegetabilisk olja för att göra en vinägrett. Blanda med kålsalladen och sedan vik in massan i mangoskivorna. Ställ dessa åt sidan.

2. Hacka kycklingbröst i ungefär lika stora kuber (ca. 3 x 3 cm) och trä på träspett. Skär chili i tunna ringar. Blanda chili, tamari sås, socker och stärkelse. Placera kycklingspett i en gryta och häll över marinaden. Låt marinera i 30 minuter, ta sedan bort och sila av.

3. Värm ugnen till 180 ° C (200 ° C konvektion). Grilla kycklingspett i 15-20 minuter.
Skeda upp coleslaw på tallrikar och toppa med kycklingspett.