Kycklingpizza med rödlök

Ingredienser för 4 personerper portion: 1581 kJ / 378 kcal |
|
Tillagning
Tillagningstid: 40min |
Skölj kycklingbröstet, klappa torrt, skär i strimlor och blanda med olja, 5 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås, peppar och curry.
Bryn kycklingstrimlorna en kort stund i en belagd stekpanna. Låt mozzarellan rinna av och skiva den. Skala och skär löken i ringar. Smaksätt tomaterna med 1–2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås, peppar och socker. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut tomatsåsen på degen. Fördela kycklingbröstet och löken på tomatsåsen. Lägg på mozzarella, strö över parmesan och grädda pizzan gyllenbrun i förvärmd ugn i 200 °C i ca 20–25 minuter. Skölj, rensa och riv rucolan i munsstora bitar, fördela på pizzan, droppa på resten av Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås och balsamicokräm. Servera.
