Dela på Google+:

Kycklingpizza med rödlök

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1581 kJ / 378 kcal

  • 400 g kycklingbröst
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 8–10 msk Naturligt bryggd sojasås eller Less salt sojasås
  • grovmalen pepparblandning (svart, vit, rosé och grön peppar)
  • currypulver
  • 2 kulor mozzarella (à 125 g)
  • 2 rödlökar
  • 100 g passerade tomater (konserv)
  • socker
  • 1 förpackning färdig pizzadeg (= 400 g, kyldisken)
  • 60 g riven parmesan
  • 60–80 g rucolasallat
  • 1–2 msk balsamicokräm

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Skölj kycklingbröstet, klappa torrt, skär i strimlor och blanda med olja, 5 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås, peppar och curry.

Bryn kycklingstrimlorna en kort stund i en belagd stekpanna. Låt mozzarellan rinna av och skiva den. Skala och skär löken i ringar. Smaksätt tomaterna med 1–2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås, peppar och socker. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspapper på en bakplåt och bred ut tomatsåsen på degen. Fördela kycklingbröstet och löken på tomatsåsen. Lägg på mozzarella, strö över parmesan och grädda pizzan gyllenbrun i förvärmd ugn i 200 °C i ca 20–25 minuter. Skölj, rensa och riv rucolan i munsstora bitar, fördela på pizzan, droppa på resten av Kikkoman Naturligt bryggd sojasås / Less salt sojasås och balsamicokräm. Servera.