Dela på Google+:

Kyckling med gräddiga svampar och colcannon

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1746 kJ / 417 kcal

Colcannon:

  • 350 g småskuren grönkål
  • 550 g kokt och mosad potatis
  • 2 salladslökar, ansade och finskurna i tunna skivor
  • 75 g smör
  • 3 msk lättmjölk
  • nymalen svartpeppar

Kyckling med champinjoner: 

Tillagning

Tillagningstid: 1hr
Marineringstid: 1hr

För colcannon: Koka kålen mjuk i ca 2–3 minuter. Häll av vattnet och blanda med potatismoset och salladslöken.

Smält hälften av smöret och rör ned i potatisblandningen tillsammans med mjölken.  Krydda med peppar och ställ undan.

För kycklingbrösten: Blanda ihop limesaften, sojasåsen och honungen och pensla kycklingen med blandningen. Täck med plastfolie och marinera i kylskåpet i minst 1 timme.

Hetta upp oljan i en stor panna, stek svampen i 5 minuter och ta upp den ur pannan. Låt kycklingbrösten droppa av och stek dem i ca 15 minuter tills de är genomstekta. Vänd dem då och då.

Ta upp kycklingen ur pannan, häll sedan ned hönsbuljongen och resten av marinaden till skyn i pannan. Låt koka upp, rör ned crème fraichen och lägg tillbaka kycklingbrösten och svampen i pannan.

Smält till slut resten av smöret i en annan stekpanna för colcannonmoset, tillsätt kålpotatisblandningen och stek den brun och lite knaprig. Vänd på blandningen och stek i 5 minuter till. Servera tillsammans med kycklingen.

Variationer:

Gör den här rätten till huvudrätt för vegetarianer: Ersätt kycklingen med en extraportion svamp, en blandning av skogssvamp eller en grönsaksblandning med småskuren paprika, squash eller sockerärtor.