Dela på Google+:

Kuwa yaki – Kycklingbitar med sting

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1356 kJ / 324 kcal

  • 4 x 150 g kycklingbröstfiléer
  • lite potatismjöl
  • 20 ml vegetabilisk olja
  • 5 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • en nypa shichimi (japansk chilimix) eller peppar
  • 120 g blandad bladsallat
  • 1 tomat
  • 60 g majonnäs

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Skär kycklingbröstfiléerna i strimlor på ca 1 cm och vänd dem i potatismjöl. Hetta upp oljan i en stek- eller wokpanna och bryn kycklingstrimlorna hög värme. Sug upp överflödig olja ur pannan med hushållspapper. Häll sedan Kikkoman naturligt bryggd sojasås över kycklingstrimlorna. Ta upp kycklingen ur pannan efter ett par minuter, lägg upp den på tallrikar och strö över peppar eller shichimi.

 

Servera bladsalladen tillsammans med tomater som tillbehör. Dekorera med en klick majonnäs på tallriken.