Dela på Google+:

Kushi-ten Tempuraspett

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2018 kJ / 482 kcal

  • 15 st räkor med skal utan huvud
  • 150 g bläckfisk, sepia eller annan sort
  • 10 st färska shiitakesvampar
  • 10 st minimajs
  • 1 st röd paprika
  • 10 st pimientos de padrón (shishito), peperoni eller grön sparris
  • 1 st squash

 För tempurasåsen

 För degen

  • 300 ml kallt vatten
  • 1 äggula
  • 170 g vanligt vetemjöl
  • 10 g majsmjöl
  • lite olja för fritering

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Hetta upp buljongen och Kikkoman naturligt bryggd sojasås i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan strax innan det börjar koka och ställ undan. Skala och finriv rättikan och ingefäran och låt rättikan rinna av väl i en sil. Rör ihop vattnet och äggulan för degen, sikta ner vetemjölet och majsmjölet lite i taget och blanda försiktigt samman. Skala räkorna och ta bort den svarta tarmen.

Skär bläckfiskfiléerna i 2x4 cm stora rutor och snitta dem lite så att de inte dra ihop sig vid friteringen. Rensa och halvera shiitaken och majsen. Skär den röda paprikan i lika stora bitar som bläckfisken. Rensa pimientos de padron och snitta även dessa med en kniv. Skär squashen i ca 8 mm tunna skivor.

Vänd alla ingredienserna i vetemjöl och klappa eller skaka bort överflödigt mjöl. Trä upp 2–3 bitar av grönsaker och bläckfisk på varje spett, doppa spetten i degen och fritera dem krispiga i en kastrull med olja, ca 170 °C.

Lägg upp spetten på en tallrik och servera med såsen, rättikan och ingefäran.