Dela på Google+:

Kryddiga lammköttbullar

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1339 kJ / 320 kcal

Till köttbullarna:

  • 300 g lammfärs
  • 2 salladslökar 
  • 50 g torrt bröd eller 1 tsk ströbröd
  • 1/2 knippe färsk persilja
  • 2 kvistar mynta
  • 1 tsk spiskumminpulver
  • ½ tsk korianderpulver
  • 1 tsk Kikkoman Ponzu Chili Sojasås

Till auberginerna:

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Sätt på grillen i ugnen. Lägg auberginerna under grillen och grilla i 15 minuter, vänd 2 till 3 gånger. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Halvera auberginerna, skrapa ut fruktköttet och mosa med en gaffel. Tillsätt olivoljan, 2 tsk Kikkoman Ponzu Chili och de finskurna salladslökarna. Blanda, smaka av med peppar och fyll auberginehalvorna. Lägg auberginerna i en ugnsform och håll dem varma i ugnen vid 150°C.

Gör ströbröd av brödet i en mixer, hacka örterna, skiva salladslökarna och lägg allt i en salladsskål. Tillsätt och blanda lammfärsen, kryddorna och Kikkoman Ponzu Chili. 

Forma köttbullar så stora som kastanjer med vattensköljda händer. Hetta upp olja i en panna, tillsätt och stek köttbullarna i 2 till 3 minuter tills de är vackert bruna. Låt köttbullarna rinna av på kökspapper.

Arrangera en auberginehalva på varje tallrik tillsammans med köttbullarna på myntabladen, strö över spiskumminpulvret.