Dela på Google+:

Kryddig tomatsås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 171 kJ / 41 kcal

Tillagning

Tillagningstid: 1hr 30min

Skölj och ansa grönsakerna, ta bort stjälkar och kärnor. Fyrdela tomaterna och tärna löken. Koka tomaterna mjuka under omrörning tills vätskan kokat bort. Sila såsen genom en sil. Koka paprika- och löktärningarna mjuka i tomatsåsen. Du kan puréa såsen i mixer eller låta grönsakstärningarna vara som de är. Tillsätt Kikkoman sojasås och kryddorna och låt det småkoka i 2–3 minuter.

Fyll såsen i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.

Såsen är en perfekt bas för pastasåser, soppor och dippsåser.