Dela på Google+:

Knapriga kycklinglår med ingefära-ponzusås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1330 kJ / 318 kcal

  •  100 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 1 purjolök
  • 1 knippe gräslök
  • 10 g färsk ingefära
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 4 kycklinglår
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 liten morot

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Finhacka purjolöken, ingefäran och gräslöken. Rosta sesamfröna i en stekpanna utan fett och blanda sedan ned sesamoljan, Ponzu Citrus Sojasås, purjolöken, gräslöken och ingefäran.

Krydda kycklinglåren med salt och peppar och bryn dem med skinnsidan nedåt utan fett i en övertäckt belagd stekpanna i ca 10 minuter. Ta bort överflödigt fett med hushållspapper och fortsätt steka i 2–3 minuter tills skinnet är knaprigt.

Skölj isbergssalladen och skala moroten. Strimla mycket fint och lägg upp på tallrikar. Fördela kycklingen ovanpå, droppa över Ponzu Citrus Sojasås-dressingen, garnera efter tycke med koriander och servera.