Dela på Google+:

Klassisk fukuoka-ramen

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2410 kJ / 576 kcal

  • 300 g ramennudlar
  • 80 g bladspenat
  • 2 ägg
  • 180 g bambusskott (konserv)
  • 2 salladslökar
  • 4 g nori sjögräsark
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 tsk sesamfrön
  • 100 g färdigstekt fläskstek
  • 100 g kokt kycklingbröst
  • 60 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 18 ml fisksås, asiatisk
  • 1 l dashibuljong (alternativt fiskbuljong)
  • peppar

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Koka nudlarna al dente och spola hastigt av dem i kallt vatten. Förväll spenaten i 1 sekund och spola hastigt i isvatten. Stick ett litet hål i äggen med pickaren, lägg i kokande vatten och koka dem mjuka som vax i 6 minuter. Häll av vattnet och spola av äggen i kallt vatten.

Häll av vätskan från bambusskotten. Tunnskiva salladslökarna och sjögräset. Skala och skär ingefäran i 4 tunna skivor (1 per tallrik). Lättrosta sesamfröna guldgula i en stekpanna under omrörning. Skiva fläsksteken och kycklingbröstet.

Häll vardera 1 tesked Kikkoman Naturligt bryggd sojasås och 1 tesked fisksås i förvärmda soppskålar. Fördela de förberedda ingredienserna i skålarna och häll över den kokande heta buljongen. Till sist, skala och halvera äggen och lägg vardera 1 ägghalva ovanpå. Peppra eventuellt efter tycke.