Dela på Google+:

Kikkoman karamellmuffins

Ingredienser för 12 personer

per portion: 1186 kJ / 283 kcal

  • 100 g fudge
  • 275 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 120 g socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 200 g yoghurt
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Grovhacka fudgen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och socker. Vispa smör och ägg, blanda ner yoghurt och soja och tillsätt mjölblandningen och fudgen. Häll upp degen i pappersformar i muffinsplåt med 12 fördjupningar och grädda i den förvärmda ugnen i 180 °C i ca 20–25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt muffinsen svalna på galler.

Smält chokladen var för sig, ringla den över muffinsen. Låt stelna innan du serverar.