Dela på Google+:

Kalvroulader med svamp

Ingredienser för 4 personer

per portion: 938 kJ / 224 kcal

  • 200 g kalvkött
  • 250 g vita champinjoner
  • 150 g kantareller
  • 2 stjälkar blekselleri (med blad)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g valnötter
  • 3 tsk solrosolja
  • 1/2 knippe gräslök
  • 2 tsk Kikkoman Ponzu Chili Sojasås

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Skiva kalvköttet till små biffstekar. Ansa svampen och hacka 50 g därav. Skala och hacka vitlöken. Skiva hälften av bleksellerin.

Hacka valnötterna. Skiva resten av svampen och gräslöken.

Hetta upp 1 tsk olja och stek vitlöken, den hackade svampen, bleksellerin och valnötterna i 5 minuter på medelhög värme. Dra undan pannan från plattan. 

Lägg vardera 1 tsk blekselleri-svamp-blandning på köttskivorna, rulla ihop rouladerna och fäst ihop dem med en tandpetare.

Hett upp resten av oljan i en stekpanna, tillsätt 1 tsk Kikkoman Ponzu Chili och stek rouladerna i 3 minuter på vardera sida. Ta upp ur pannan och arrangera på tallrikar. Deglasera skyn och häll såsen över köttet.

Hetta upp resten av olja i en annan stekpanna. Tillsätt resten av svampen, gräslöken och bleksellerin. Koka i 2 minuter på hög värme. Arrangera på tallrikarna bredvid köttet. Garnera med blekselleribladen och servera genast.