Dela på Google+:

Kalvpiccata med teriyakisalsa

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1208 kJ / 288 kcal

  •  4 x 120 g kalvrygg
  • 3-4 msk vetemjöl 
  • en nypa salt
  • en nypa peppar
  • 2 färska ägg
  • 1 msk parmesanost (riven)

 Till salsa teriyaki: 

  •  1-2 knippen koriander (eller slät persilja)
  • 1 chili
  • 1 lök
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk Kikkoman Teriyakisås
  • 1 msk strösocker

Tillagning

Tillagningstid: 45min

Grovhacka koriandern för teriyakisalsan. Halvera och kärna ur chilin, finhacka sedan den och löken.. Halvera tomaterna på tvären och gröp ur innandömet med en sked. Tärna tomaterna i ca 1 cm stora bitar. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs upp chilin och löken. Tillsätt tomattärningarna och låt dem fräsa med. Tillsätt Kikkoman Teriyakisås och socker och koka ihop såsen en kort stund tills du fått den smak du vill ha. Blanda till sist ned den hackade koriandern.

Platta till kalvköttet en aning mellan plastfolie och salta och peppra lätt. Vispa upp ägg och parmesan i en skål. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i den uppvispade äggblandningen. Hetta upp oljan i en panna och stek köttet på båda sidor. Lägg sedan upp det stekta köttet med något passande tillbehör på en tallrik och häll över teriyakisalsan. Dekorera med koriander.

Tips:  Stekt eller kokt potatis passar utmärkt som tillbehör.