Dela på Google+:

Kalkonspagetti à la Kikkoman

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2908 kJ / 694 kcal

  • 500 g spagetti
  • 400 g kalkonbröst
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 liten röd chili
  • 100 g färska böngroddar
  • 2 msk matolja
  • 200 g ärtor (djupfrysta)
  • 1 litet knippe slätbladig persilja
  • 8–10 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • peppar
  • ett par färska timjan- och oreganoblad

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Koka spagettin al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj kalkonbröstet, klappa torrt och skär i strimlor. Skala och krossa vitlöken med den breda sidan på en kniv. Dela paprikan och chilin på längden i två delar. Ansa och skölj halvorna. Tärna paprikan grovt och chilin fint. Skölj böngroddarna. Värm upp oljan i en stor stekpanna, bryn kalkonbröstet runt om och ta upp det ur pannan.

Fräs upp vitlök, ärtor och paprikatärningar i resten av stekfettet. Rör om då och då och stek färdigt i ca 5–8 minuter. Lägg tillbaka kalkonbröstet, tillsätt böngroddar, chilihacket och spagettin och värm en kort stund. Skölj och torka av persiljan, plocka av och grovhacka bladen. Smaka av spagettin med soja, peppar, timjan och oregano, garnera med persilja och servera.