Dela på Google+:

Japansk bolognese med aubergine och squash

Ingredienser för 4 personer

per portion: 947 kJ / 226 kcal

  •  10 g potatismjöl 
  • 30 ml vatten 
  • vegetabilisk olja
  • 300 g kalkonfärs (eller fläskfärs eller blandfärs)
  • 40 ml saké (eller vitt vin)
  • 250 ml hönsbuljong
  • 5 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 40 g strösocker
  • 250 g aubergine
  • 250 g squash

Tillagning

Tillagningstid: 30min

Rör ut potatismjölet väl i vattnet till redning av bolognesesåsen. Hetta upp olja i en såspanna och bryn hastigt köttfärsen under omrörning tills den blir grynig. Tillsätt sakén och koka upp. Tillsätt hönsbuljongen, naturligt bryggd sojasås och låt småkoka en kort stund. Skumma av. Häll ned redningen i såsen under omrörning. 

Fyrdela auberginen på längden och skär den i 2 cm tjocka skivor.

Halvera squashen på längden och skär den i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp rikligt med olja i en panna och bryn hastigt auberginen och squashen runt om. Lägg upp de brynta grönsakerna på tallrik och häll bolognesesåsen över. Strö finskuren gräslök över.