Dela på Google+:

Höstgrönsaker

Ingredienser för 4 personer

per portion: 139 kJ / 33 kcal

  • 100 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 200 ml vatten
  • 100 g strösocker
  • 150 ml risvinäger
  • 1 kg grönsaker som du väljer själv – morötter, lök, squash, gurka, broccoli etc.
  • 1 kanelstång
  • 3 lagerblad
  • Kryddor och örter efter egen smak: koriander, kummin, peppar etc.

Tillagning

Tillagningstid: 1hr

Låt Kikkoman sojasås koka upp tillsammans med vattnet, sockret och kryddorna.

Skölj och ansa grönsakerna, klappa torrt och skär i 3 cm stora bitar. Lägg i marinaden och marinera i 1 dag.

Blanda grönsakerna med marinaden och fyll i rena, torra konserveringsglas, förslut med lock och ställ in i den förvärmda ugnen. Sterilisera i ca 30 minuter i 120 °C. Låt svalna över natten. Vänd inte glasen upp och ned.

Grönsakerna passar perfekt som färdig sallad till huvudrätter och som tillbehör till kött, fisk och grillat kött.