Dela på Google+:

Havsabborre med citrongräs, lime och ingefära

Ingredienser för 4 personer

per portion: 2246 kJ / 536 kcal

  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 hela, fjällade och rensade havsabborrar (à 900 g)
  • 1 bit färsk, skalad och riven ingefära (ca 2,5 cm lång)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk limesaft
  • 5 msk Kikkoman naturligt bright less salt sojasås med 43 % lägre salthalt
  • 2 tsk farinsocker
  • 6 skivade vattenkastanjer (på burk)
  • 1 stor morot, skuren i stavar
  • 4 hackade salladslökar
  • 200 g späd broccoli

Tillagning

Tillagningstid: 40min

Ta bort de yttre hårda bladen från citrongräset och stöt de mjuka inre bladen tillsammans med sesamoljan i en mortel till en pasta.

Skåra fisken genom att skära flera snitt i skinnet på båda sidor och lägg den i en låg ugnsform. Gnid in fisken in- och utvändigt med citrongräspastan och den rivna ingefäran.

Rör ihop sesamoljan med limesaften, sojasåsen och farinsockret och häll den över fisken. Täck över och marinera i kylskåpet i 1 timme.

Lägg havsabborren i en ångkokare, droppa över resten av marinaden och fördela vattenkastanjerna och moroten över och runtom fisken.