Dela på Google+:

Grönsakswok med tofu

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1199 kJ / 286 kcal

  • 300 g tofu
  • 8–10 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 knippe salladslökar
  • 200 g böngroddar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 röd, 1 orange och 1 gul paprika
  • 1 liten bit färsk ingefära (ca 1 cm)
  • 2 msk matolja
  • nymalen peppar
  • 50 g rostade cashewnötter

Tillagning

Tillagningstid: 35min

Tärna tofun och marinera med 6 msk soja. Ansa salladslöken, skölj och strimla till fina skivor. Skölj böngroddarna och körsbärstomaterna. Dela paprikan, ansa, skölj och strimla halvorna. Skala och tärna ingefäran fint. Hetta upp oljan i wokpannan, tillsätt grönsakerna och ingefäran. Fräs i 5–10 minuter, rör om då och då. Tillsätt tofun och värm en kort stund. Smaka av tofu-grönsaksblandningen med resten av sojan och peppar, strö över cashewnötterna och servera, gärna med basmatiris.