Dela på Google+:

Grönsakssallad med vinägrett och ponzusås

Ingredienser för 4 personer

per portion: 1355 kJ / 324 kcal

  • 2 gula squash
  • 200 g vita bönor
  • 250 g palsternacka
  • 2 morötter
  • Apelsiner
  • 200 g broccoli
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 1/2 knippe gräslök

Tillagning

Tillagningstid: 20min

Skala och skär grönsakerna i bitar, dela broccolin i små buketter och lägg alla grönsaker i kokande vatten. Låt koka i 10 minuter, häll genast av vattnet och lägg grönsakerna i en salladsskål. Hacka gräslöken. (Grönsakerna kan även fräsas eller ångkokas).
Häll ned olivoljan i Ponzu Citrus Sojasåsen, få till en krämig konsistens och fördela över de fortfarande varma grönsakerna. Servera!